Wednesday, June 1, 2011

Sedih.. confuse.. buntu !! :'(

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

     Ya Allah, apa harus aku lakukan Ya Allah..aku benar-benar buntu.. keputusan apa yang terbaik untuk aku putuskan Ya Allah,, Berikanlah aku kekuatan ... Permudahkan jalan yang terbaik buat diriku.. aku tidak tahu keputusan apa yang terbaik untuk diri ini Ya Allah... :(

     Apa yang harus ieyza lakukan.. apa keputusan yang terbaik? ieyza benar-benar buntu dengan semua ini.. mengikut kata hati atau mengikut kata hati orang lain ?? benar kata orang, bertindak jangan terburu-buru.. ieyza tak mahu buat keputusan terburu-buru macam tadi.. amat memalukan.. ya memalukan.. dan sampai bila-bila tidak akan dilupakan. ! ieyza di halau. erm, bukan la di halau tapi sangat2 memalukan. rasa terjatuh maruah diri ini.! ieyza dengan kawan ieyza, decide untuk tukar group lain di atas sebab-sebab tertentu.. hurm.. tanpa fikir panjang , bertindak melulu.. ieyza ikut je kawan tukar group. sebab dia je rapat dengan ieyza,,
yang lain.. hurm. masing-masing ada geng sendiri...

  So, after lecture tak masuk, time-time tu kitorang pergi jumpa KP,bincang dengan dia nak tukar group. so, kitorang pun tukar ke Group A. tapi malang tak berbau kan. tu la terlampau terburu-buru. time masuk tu malu sangat. ye la sebab first day bersama Group A. tapi bila lecturer BEL masuk, dia cakap saya nampak ada muka-muka baru di sini.cuba angkat tangan (dalam english la kan) so kami pun angkat tangan.. hurm pastu dia cakap. nama yang tak da dalam senarai kelas dia,dia tak benarkan masuk ke kelas dia. Full stop ! erm. malu sangat seolah2 di halau. then kami pun keluar la dari kelas tu. malu ? sangat2. ! tapi ada sebab kami nak tukar group..bukan saja-saja..

  Then,, bila keluar. ieyza rasa tak pa la. still je la group C. tapi kak sha nak masuk group D plak.. sebab nak amik mandarin. kalau group C kena amik bahasa Arab,kalau nak mandarin t clash lak. Then ada lah masalah lain kenapa dia nak tukar ke group D.tapi aku konfuse. perlu ke aku mengekori kak sha? atau still kat group C. tapi group C. kadang-kadang ieyza rasa macam tak wujud je dalam kelas tue.:( sebab tu ieyza rasa patut ikut kak sha tukar group D,. sebab kalau still group C dengan sapa nak wat assignment? dengan sapa nak wat kerja kumpulan tak da kan? masing-masing ada geng sendiri.tak da sapa nak amik jadi ahli kan..hurm..

  Tapi kalau tukar group D,kalau kak sha tak datang cmna. tak kan ieyza sorang-sorang. then kalau tak faham nak tanya kat sapa ?sebab tak kenal and tak rapat sangat dengan group D tue. macam mana pulak penerimaan group D pada kami ? aku counfuse :(( Ya Allah beri lah aku jalan penyelesaian yang mudah. berilah keputusan yang terbaik buat diri ku. perlukan mengikuti apa kata hati atau mengikut seseorang hanya kerana takda kawan ??? :'(  ..apa yang terbaik buat diri ku.....
Photobucket


9 000 kuceng marie:

snOw sakura said...

salam ieyza.. rsanya better ikut kata hati drpd ikut kwn.. mmglah x best sbb kta srg2 tp try la berkwn dgn org lain.. kdg2 kta x blh stick dgn kwn yg sma dlm stu2 masa.. it's my opinion only.. apa2 pn, buatlah apa yg terbaik k, jgn menyesal plak nti.. good luck! =)

blasahje said...

kenapa nak ikut kawan?
ieyza datang situ untuk belajar kan?
untuk masa depan ieyza kan?
akan tak pandai nak nasihatkan tapi ape yang ieyza rasa tu akak pernah rasa satu masa dulu. feel lonely then kita jadi takut. what if lecture suruh buat assigment in group? sape aku nak join...everyday thinked the same problem..last..akak decided untuk lone ranger. andai kata kena buat group, n akak kena masuk group bukan pilihan kita.it's ok..just go..buat tak tau je dengan persepsi diorang..we just being humble with them..ikut rentak diorang.
memang susah nak buat. tapi just do it and don't thinked much ok..
yang penting markah assignment tu.akak sampai sekarang masih pegang ayat 'lone ranger' tu walaupun akak dah kerja.just go with the flow..

Syamimi Nazifa said...

kkq ikut kte aty taw , yg mne aty akq kte , stu laa akq pegi , ;)

lieya_idlia2307 said...

salam ieyza..hurm bagi akak la kan ieyza tak perlu nak ikot kawan...memang tak salah macam yang ieyza cakap,,ieyza hanya rapat ngan kak sha tu jer tapi ieyza kena fikir yang akan berlaku kat blakang nant..tak slamanya ieyza akan tetap sama2 ngan kak sha tu...soal ieyza rasa tak der sapa nak amik jadi group tu memang feel tu biasa bagi orang2 yang tak ramai kawan..tapi sapa tau kan bila ieyza kenal drg lagi drg akan ok ngan ieyza...cuba try bergaul ngan drg insyaallah nant past akan mudah bagi ieyza untuk bersama drg...akak doakan moga2 ieyza dapat wat keputusan yang terbaik erk deq..

ieyza afieyna said...

@snOw sakura , @blasahje , @Syamimi Nazifa , @lieya_idlia2307


thanx sebab bagi pendapat kat ieyza.. sedikit sebanyak ieyza dah pun perfikir dengan lebih dalam tentang komen2 yang di beri ..thanx k. k ieyza cube wat keputusan yg terbaik..
thnax alot ;)

cik Atiera said...

iza,better ikut hati iza..
jgn terlalu ikut kawan sgt aw..
nti ssh pulak jadinya..
ikut mana hati iza ckp btol..
ain pna alami pe yg iza alami..
so,wat yg terbaek,ok! :)

ieyza afieyna said...

@cik Atiera

erm, ok aien. thanx ye.
doakan ieyza supya dapat decide
ape yg terbaek dan keputusan ieyza
ni nnti adalah yg terbaek.
thanx alot dear :D

Izz said...

sabar eyh ieyza. dugaan tu..

ieyza afieyna said...

@Izz

ye,,sabar la nie..
tau2 dugaan hidup kat cnie kn..
tpi btul izz malu sgt aritu..
group A dgn B kn gbung.hurm..