Monday, June 6, 2011

Lets the past be the past...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

Lets the past be the past..tajuk je orang putih.,tapi storynya in malay.^^ 
yang dah berlalu tu biarkan dia pergi la kan, tak kira lah sebuah perhubungan ke, ataupun masalah yang datang dalam hidup.. itu prinsip terbaru dalam hidup ieyza... no more cry, no more sad. sem 3 ni belum ada setitik air mata pun yang mengalir di mata ieyza ! wah sedikit bangga di situ. i want to be a strong girl ..  kuat kan semangat. tabah dan sabar dengan semua dugaan hidup ini.

Dengan bantuan kata-kata semangat dari blogger2 sekalian. i've a make decision in my life. ieyza akhirnya pilih untuk kekal di group lama. but Kak Sha, dia tukar group.. and kak sha pun dah duk kat rumah sewa sekarang..sedih nya.. tak dapat pergi kelas sama-sama, pergi makan sama-sama..serius sunyi tanpa kak sha. tapi tak pa la. kat kelas ktorang ada gak gabung. so,boleh la berjumpa. tapi maybe kita tak serapat dulu. kan ? :( . i want she to know that i love her very much as my sister.. thanx selalu amik berat sal ieyza.nasihat-nasihat akak selalu ieyza ingat sampai bila-bila.. 

KAK SHA...

take care sis..thanx a lot so much !

Ok, be strong ieyza, jangan sedih-sedih. sebab ieyza punya roomate yang selalu wat ieyza happy. even harini baru genap seminggu duk kat kolej bersama diorang yang before nie ieyza tak pernah kenal. tapi ieyza boleh rapat sangat dengan dorang. selalu mesti je ada benda kelakar yang berlaku.. nama roomate ieyza sorang wani, dan dorang lagi aina,. aina ni manja tau. suke2. hee.. kelakar je. wani plak. ok je. selalu buli aina. hehe.. diorang dua-dua course Diploma in Sains,,hee..
nie la kami.. aina, wani., ieyza.. ;)

ok, semalam both of them,roomate ieyza ni tak da . sebab mereka balik rumah. yela rumah dekat .bole la balik. tapi ieyza tak balik pun.so bila borink sorang-sorang kan. terasa kaki ni gatal sangat nak melangkah. so , apa lagi melangkah la kaki ke alor star. huhu. 
ieyza pergi dengan kawan ieyza nama dia anisah buat panggil kechik, sebab dia kecik and comel.. ;)

hari sabtu malam rancang last minute ajak dia g city plaza. so, akhir nye menjadi juga. pagi-pagi tu bangun siap. tak sabar-sabar nak gi tengak wayang. nak tengak nur kasih la konon. tapi tak da. yang ada KARAK dan Toyol Nakal. so kami decide untuk tengak citer Karak..  bagi ieyza la kan, cite nie tak da la seram sangat. entah. tapi ada la takut juga tapi tak seram sangat. maybe hantu guna komputer tu tak seram. hantu just macam nenek kebayan jewp. pastuhantu manusia ..darah-darah pun tak real. nampak tampal-tampal.hee.ups.. terkomplain la. hee. pendapat lain-lain right. 
then, da habis tengak wayang, kitorang pun jalan-jalan. dah penat jalan, apa lagi perut pun berkeroncong .tanda lapar. kami decide nak makan McD.nak makan buger double cheese la konon..tapi ala. mahal la plak. budget tak cukup. sebab PTPTN tak keluar lagi. hee. so kami just order Bubur ayam McD.. wah sedap. dah lama tak makan. hee. * murah la sikit sebab makanan keluar lama kan. hee.then order ice-cream 
sundae. nyum2..hee. sudah kenyang. pusing-pusing beli baju . dan balik... 


lot of love.. Ieyza Afieyna
time tunggu train .:D
Photobucket


8 000 kuceng marie:

Freaky said...

jangan sedih2.. chill :D

ieyza afieyna said...

@Freaky

oke2.. thanx..:D

amir aizat said...

just cool okay!

ieyza afieyna said...

@amir aizat

hehe.. ok thanx k.. :D

ila said...

semoga gembira :D

ieyza afieyna said...

@ila

ok.. thanx k.. awak juga..
happt always.. ;)

Asaka Nikiti said...

ieyza dok no bilik brape?

ieyza afieyna said...

@Asaka Nikiti

blik 2053.. nape sha ?