Thursday, June 2, 2011

copy cat ? eh bukan. pencuri idea la !

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum
♥ Hello silent reader ! ♥

marah ? kesal ? geram ? tak la. cuma. terkilan ! sangat- sangat..
entah la susah nak explain. ye la sejak dua tiga hari nie fikiran ieyza asyik 
bercelaru je. tiba-tiba time blogwalking lagi la. terus bertambah celaru. even baru 
rasanya nak release kan tension.blogwaking la kan. ieyza bukan nak marah
 si  pencuri idea tu..entah la. dia bukan copycat. yang suka copy-copy tue. 
sebab tak da bukti dia copy.cuma dia pencuri. ops. terkasar bahasa pulak. ye la.
pencuri idea ieyza. apa korang rasa bila korang buat blog korang cantik-cantik.
pastu tiba-tiba ada orang lain tiru idea korang tu ?? tiru tema korang. ! malas nak 
kecoh-kecoh. biar la dia yang sedar kan. dulu first ieyza yang blogwalking kat blog dia.
ok je. warna pink gak. pastu dia pun balas kunjungan datang kat blog ieyza.
" wah. cantik la blog nie.comel kucing, cuma tak da masa lagi nak edit blog " 

ok sejak dia datang je blog ieyza ,sikit demi sedikit blog dia berubah.!
dia anta kat mesej kat fb tanya macam mana nak buat ni ,macam mana nak buat tu,
nak cari tu kat mana. nak cari ni kat mana.widget-widget and background yang
ada dalam blog ieyza la. ok ieyza bagitau je la kan.. tak kisah tapi terkilan.
first time datang blog dia. SEKOR KUCING MARIE pun tak nampak.
tapi kenapa semakin hari semakin banyak kucing dalam blog dia,
sidebar,header. footer, komen, sume la. ade je kucing marie,. float pun sama .
dia tiru blog ieyza  bertemakan kucing marie. kalau kucing lain tak kisah.
tapi sama kowt. sebiji. !! pastu background pun dia guna., tapi tak sebagai 
background body blog, tapi untuk body lain. pas ieyza terkesima melihat wajah blog
terbaru dia tu. ieyza terus keluar. tak tinggalkan jejak pun! hurm..
pliz explain kenapa tiru idea ieyza nak buat macam tue nak buat macam nie.
ieyza tak pernah pun tiru sapa-sapa. tengak blog nie pernah ke ada sama dengan
 sapa-sapa ?erm..=.= terima kasih MENCURI idea saya.

cuba tanya sapa-sapa yang dah lama kenal blog ni. sejak dulu ada je 
marie dalam blog nie kan. tak pernah tak ada. tapi sekarang
DIA dah tiru.. hurm..


P/S: I LOVE CAT. kat rumah ada more than 10 cat. hee :P
Photobucket


33 000 kuceng marie:

Freaky said...

huhu bia la die nak copy.. biasanya copycat ni tak lama hidup

Serius Fail ( Gambar )

shiema sufian said...

sabar jelh yea.... memang ramai copy ca pon skrg :)

ieyza afieyna said...

@Freaky


hehe.. entah la. die xde idea len la tue.. hurm

ieyza afieyna said...

@shiema sufian


huhu..sabar la nie. cume tu la. mcm xde idea len je nak tiru org. hurmm..

mrs redzuan said...

mungkin dia minat sesangat kat awak kot....

ieyza afieyna said...

@mrs redzuan


hehe.. tak la. die mnat gak kowt dgn marie. ni.. huhu

nurul said...

dye xkreatif mcm ija..blog cntik sgt..hehe

ieyza afieyna said...

@nurul

hehe.. tak de la kretif mane pun.
huhu.. entah la.. :)

misyamissyou said...

hmm..sabar je la..nk buat mcm mne dia tak original..so kite patut bgge kite ade idea original :D

ieyza afieyna said...

@misyamissyou

huhu.. tu la pasal. . k2. sabar je la. xpe la. nak hlang xterdaya plak. hurm..

Nur Nadia said...

ala..sabar jela..slalu nye owg tiru2 ni..dye xde identiti..u should proud k..cz hve someone fanatic wif your blog...n tke yourself as her/him idol..n important thing,for her/him your blog so nice! :)..take it easy keyh

Nur Nadia said...

sbar jela..slalu owg yg wt cm tu..dye xde identiti.. :)

ieyza afieyna said...

@Nur Nadia


hehe.. okea2.. thanx.. :)
nak buat cmne kan. dia dah pun edit blog dia cmtue. tak smpai aty lak nak tegur. hee.

blasahje said...

tu maknanya dia suka la design ieyza sampai dia sanggup tanye camne nak buat.dia sendiri yang tanye ieyza kan camne nak buat blog ni?
anggap je dia admire your blog design and anggap je dia as your fanatic follower..selagi dia tak memburuk - burukkan ieyza dengan ape cara sekali pun..ok..

ieyza afieyna said...

@blasahje

aah.. dia sendiri tnya guna design apa suma. camna nak buat itu ini semua. ieyza x kedekut pun. org tanya gitau je la. hee. yeke dia admire. hee. entah la. mngkin dia akan masuk snyap2 je kat cini tnpa tinggalkan jejak kowt. hee.. ok2. thanx akk :)

cik Atiera said...

hehe..kekurangan idea kowt dia tue..
otak da pnuh sgt dgn ilmu2 laen..
pasai tue la jadi cenggitu..
sabor jer la..hehe..
eh,na tiru iza gax la..haha..
dapat nama neyh..hehe..*gurau! :p

ieyza afieyna said...

@cik Atiera


HAHA.. maybe la. die kaya dengan ilmu.
ilmu blog je tak terfikir, hee,,
:P nak tiru? bole2. haha..

syieda said...

xpe la Ieyza..disable right click.n now xda sape copy cat Ieyza dah.. hikhik..

1 more things salu org cmtu xda identiti. ok rjin dtg la blog syieda.. hikhik..

p/s : syieda suke tgk kcg, but tkot nk pgg..

ieyza afieyna said...

@syieda

hehe.. blog nie ade tutorial..
so xbole nak disable sepenuhnye.
hee.. tak pe la. mana nak buat kan..
la yeke. knape ek tkut nak pgng?
kucing jinak la. cube pgng anak kucing ye.
hee :)

♥ norlida ramli ♥ said...

sabar tau eiyza..xpe2..yg pnting blog ieyza plg cute ..heheee

ieyza afieyna said...

@♥ norlida ramli ♥


hee.. cute ke ?
huhu... thanx ..
sabar2..huhu :D

jann sinuja said...

comel blog neh..sebab uh ade orang wat rompakan..heee~~

ieyza afieyna said...

@jann sinuja

hehe.. rompakan yg xbole nak dilaporkan kepada pihak polis. hee :P

lieya_idlia2307 said...

salam ieyza...sabar erk deq...tak kemana juga blog dia tu kalo dia just copy design org...sabar k

ieyza afieyna said...

@lieya_idlia2307

wsalam.. hee.. ye kak sabr je. xleh nak kate ape2/ hee. pape pun thanx ;)

Scya Lollita said...

ieyza :
bgound cik scya tersame dgn ieyza punya bgound content tp cik scya jumpa mase google huk3


cik scya punya idea pun pernah kena rompak

ieyza afieyna said...

@Scya Lollita

ohw.. yeke.. huhu..
tapi ieyza x rompak scya punye. ieyza pun bru first tyme tadi jejak kat kat blog scya.. ;)

aisya said...

banyak nye kucing. nak sekor.. hehe

ieyza afieyna said...

@aisya

nak sekor ? erm xbole2.. kuceng nie mahal. hee.. :P ^^

aimi said...

kesian . dia dh takda idea lah tu kot . btw , ni first time sy singgah blog awak . terperasan pulak yg birthday kita sama :)

ieyza afieyna said...

@aimi

hehe... :)
eh yeke, tak sgka same. :)

ieyza afieyna said...

@aimi

hehe... :)
eh yeke, tak sgka same. :)

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik