Tuesday, April 26, 2011

25 Senarai Perempuan Murahan Malaya- Saya panas... !

Hai.. kOrang2 semua..:)
bosanla. asyik2 study.. so tadi buka la fb
pastu terjumpa nie.. 25 Senarai Perempuan Murahan Malaya
and bace la kan..
korang da bace..? uh., panas hati la..bukan tak sokong.. 
cuma beberapa je yang rasa tak ptut dilabelkan PEREMPUAN MURAHAN.
ieyza tak sokong no --> 5 , 9 , 10 , 11 & 17 !!urghhhhhh.!!
itu je.yang lain ieyza sokong..btul apa dia cakap..
bace dulu ekk.
t baru ieyza explain.npe PANAS jerk.. erk.
1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril
2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?
3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh
4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak
5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!
6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.
7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett
8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)
9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'
10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'
11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun
12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau
13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang
15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'
16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi
17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot
18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 
19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway
20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau
21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau
22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau
23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..
24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam
25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

kenapa ieyza tak puas hati??ok. i can explain !

No 5


5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

Ish !! salah ke tangkap gambar?? ye,, salu je snap biler kuar dgn member2. untuk buad kengan !tpi perlu ke smpai nak labelkn as PEREMPUAN MURAHAN?

No 9


9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

 la.. itu pun nak labelkan PEREMPUAN MURAHAN. salah ke tulis status. sya happy ! saya sedih..:( saya tak sihat.. ekk.. habis nak tulis apa.. ???

No 10.


10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

ish2.. tukar2 relationship pun dilabel PEREMPUAN MURAHAN..la sedap mulut jew, buat relationship.bukan betul2 pun., main2 je. hbis relationship dengan pempuan sama pmpuan tu lesbian la ekk?
ade je yang tak engaged tpi buat enganged.. tak married pun buad married.. itu hak ok. suka2. tapi tak perlulah dilabelkan PEREMPUAN MURAHAN.!

No.11


11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

tengak ini pun nak labelkan PEREMPUAN MURAHAN.. la. i think pereka senarai nie dia bengang kat awek dia. so, dia labelkan la semua perempuan camtue PEREMPUAN MURAHAN. ish2..

No. 17


17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

haha..lawak2. sampai nak terajang.. memang la membazir. bese la tue tapi perlu ke sampai nak label PEREMPUAN MURAHAN???!

so,ape pendapat korang?fikir2kan lah ekk...
just my opinion.. hee..~bye... 
Photobucket


28 000 kuceng marie:

mykhalis said...

kadang2 yang menulis tak memikirkan perasaan orang lain.. sabar je la

ieyza afieyna said...

aah..tu la.. tapi btul ape yang dia tulis .tak slah kn. cuma tu la beberapa je yangase kurang puas hati, xyahla bnde2 simple mcm tue smpai nk gelarkan pempuan murahan kn.. huhu,,

Are Kam Eq Buyl said...

HAHA.. he doesnt meant it.. juz make people think ! :)

Misz Aien said...

mau menambah muleyh? hehe..!
pertanyaan pada si jantan yg wat statement neyh :
1. salah ekh,kalo take da pix at mamak pya kdai kaa,mne2 la..na wat kenang2an? cuba kalo hari neyh jumpa,sok da tade,xke nmenya leyh wat memori menda2 tue? salah ke ekh? haha..! mcm la laki tue tak pena duk tgkap2 gambar..haiyoo!
2. laki neyh sllu ekh,salah2 tafsir sumer tue? sal relationship tue,ikut suker nenek tiri tok doang la na buh ape pown..kalo tulis in a relationship wif.....tak bermakna la bercinta o apa2..relationship tue,hubungan..so hubungan byk jenis maa..hubungan abg adek,kak adik,kawan pown hubungan gax ape? kalo dy buh married o engaged tue mgkn niat sbnr dat girl tue laen..! ntah2 dy xmo org ganggu dy lagi..tu pasai wat cam tue..dr duk layan laki yg jantan cam wat statement neyh,baek trus tulis married..haha..
3. jantan yg wat menda statement neyh mmg tataw hargai perempuan ekh? pdhal hawa diciptakan utk temani adam..sah tak ingat sirah Nabi Adam dulu en? kalo tade Hawa,Adam hidup soang2..bygkan jantan yg wat statement neyh hidup soang tade perempuan..habes tue,ma dy bukan perempuan laa.? haha
4. pasal status at FB tue..weyh! nmpk x at status tue tulis "what's on ur mind?" bkn ke maksudnya kite blh tulis jer ape yg kita rasa..apa yg otak kita pk..? sah yg wat statement tade prasaan langsung..haha
5. haha..cam yg wat statement xpna xmkn abes jer mknan yg dimakan an? kecik2 dulu sape ekh yg sllu bising kau mkn nasi xabes? haha
iza! sori,membebel at sini lak..hehe

ieyza afieyna said...

Are Kam Eq Buyl :

mmg la untuk buat orang berfikir.. mmg bnda tue salah.. saye sokong.. cume 5 perkara tu je,, tak kan la hal remeh temeh cmtue smpai pgil perepuan tue perempuan murahan.. kelakar la. sal status kt fb pun dipggil perempuan murah. ape bnde tue.abis korang2 tulis ape ek kt fb.. hurm..

ieyza afieyna said...

aien: ha, ieyza sokong 100% ape aien tulis.. tado act nak tulis pnjg2 tpi mls la., tulis ckit2 je.. hee..
xpe2.. xkisah un.. btul ape aien ckp tue. orang tue tulis pun fikir la dulu an. ape die igt kakak die, adik perempuan die. makcik2 die, mak die ke, or opah die ke bukn perempuan ke. mesti la pnah tgkap2 gmbr gak. tak tahu lak klo family perempuan die pun die label kn mcm tue gak an. hurm..

Misz Aien said...

haha..terpanjang lak komen tue en?haha..
na nasihat muleyh..
blh jer tmer..tp salah la cara tue..
haiyyooo! bikin malu jaa.. haha

cik pelangi said...

cik pelangi sokong ! .
lelaki yg buat cmnih , lelaki yg ego tinggi , bajet COOL atau MACHO .
itu hak indicidu la kan .
bukan xde laki buat cmtu .
tak suke diam2 jerk la ,
mane de org yg perfect .
sabar jelah ~~

pija said...

tak setuju lah mcm tu . hak masing msing la kan? tah hape hape tahh .

diyana said...

ada yg logik dijadikan label perempuan murahan..

tapi ada jugak yang tak logik langsung nak dilabel macam tu..

haiissshh..ini mesti kes orang ni tak pandai melebel dengan betol..kena masuk sekolah balik ni..haha!

ieyza afieyna said...

diyana..

mmg la.. ade gak yg terlmpau teruk bole la diterima. nie ade beberapa asenye tak wajar sgt nk labelkn pmpuan mcm tue.. hurm.

esye said...

Ni konfem termakan Cili.
Hahahahahaha.

ieyza afieyna said...

esye..


la.. mmg la termakan cili !! tpi bukan semua tu k.. aduh,, xbace ke?
sye ckp 5 tu je.. yg 5 tu mmg xptut pun nk labelkn as perempuan murahan..
nie msti kes x bace an.. ok. nevermind. ..
thanx 4 coment.

Asmiza Misram said...

em,macam2....
laser sgt org yg karang ayat2 tu...
xbaek...

ieyza afieyna said...

mmg laser pun.. hee.. ^_^

emeera asnary said...

agak kurang nyee smpai nk label org nga gurl chipest nyh! dushh!!! xP

Far8 budak baik said...

aku marah betol ahhh..
walaupun bukan pempuan..
tapi kalau lelaki...mmg dah cepuk dahh..
nak tego tak behemah betol kn..
ayat lancang je..
kn kn??sila sokong aha

nurulfzz said...

xsume yg artikel tu ckp nurul stuju.hehe

btw,ni cara utk letak link kt komen yg nurul buat aritu


letak tajuk entri

ni je coding die.=)

nurulfzz said...

eh..xjdi plak.klau cmtu awk tgk tutorial ni la

http://fentomatte.blogspot.com/2011/04/tutorial-letak-link-di-kotak-komen.html

=)

ROROI said...

Kalo status kat pesbuk tu tulis WRITE SOMETHING..Mmg kena tulis something lah? Sebab tu la laki salu kata pompuan ni annoying..Da wat benda salah, tapi still xnak ngaku..LOL

Vord verification pon annoying gak..~_~"

ieyza afieyna said...

far8 budak baik:

haha.. ye2,,sye sokong..hee..~~

ieyza afieyna said...

nurulfzz:



huhu.. yela.. iza pun ade beberape je tak sokong.. hee..

erm,thanx..

ieyza afieyna said...

roroi..:


ohw.. yeke.. entah. just my opinion.
hbis awak xde facebook eh.?

erm. tahnx..=.='

word verification tu da buang da. eh, dulu ase x buat.. haha.. err

billiejoe said...

to misz_aein:

1)xsalah amik gamba tapi tgk tempat la...xkan kedai makan pon nak bergedik gedik...orang keliling tgk meluat...nak makan pon xsenang...amik la gambar kenangan kt tempat proper dan cantik...haish...

2)xsalah nak bubuh status aper pon asalkan jangan tuka2 setiap 5 minit macam nak carik perhatian...cheapo...

3)jantan yg tulis ni bukan xhargai pompuan tapi dier just highlight benda xelok yang pompuan buat...kadang2 manusia ni kalo xde yang tegur die xperasan...ambil la sebagai nasihat...

4)memang kat facebook tulis what's on your mind...tapi boleh ke kiter luahkan sume benda yang dalam kotak pikiran kiter...kerana pulut santan binasa tau...pompuan ni da la emosi...emosi camni tulis camni..pastu camtu..tengah horny pun nak bitau...some things better keep for urself...jaga identiti perempuan melayu islam...

5)yang no. 5 ni memang betul pompuan selalu sangat buat...perangai diva...laki memang pernah xabis makanan..tapi kalo tgk kat kedai makan maner2 boleh tgk banyak pinggan org pompuan yang akan tinggal banyak makanan...

so to owner blog nih...benda2 kat atas kalo memang xsampai tahap cheapo...tapi to some extend benda2 di atas membuat orang keliling meluat dan merendahkan martabat anda sebagai pompuan...so think before you act and don just say whatever on your mind...thanks...

disclaimer: this is an advice not an attack on all woman alive

Mommy Pinky said...

walaupun ada je pendapat penulis tu yg betul tp cara penulisan dia sangat la tak betul buat orang tak respect kat dia. Ayat mcm budak tak sekolah.

p/s: so, abaikan je pendapat org mcm ni, hahahaaa

Syafiq Salim said...

aku pernah copy paste bt entri... setahu aku, entri asalnyer bertjuk.

25 jenis wanita yang lelaki menyampah...
Wallahualam.. :)

nifi2408 said...

betul betul . asalnya 25wanita yang lelaki menyampah . bukan murahan . ni laa yang terjadi bila sebar sebar macam ni . haihh . =.="

ieyza afieyna said...

@nifi2408

yeke.. entah la. huhu..

bila dah tersbar mcm tue la jadinye..