Monday, February 28, 2011

Malangnye nasib aku !!

assalamualaikum..
_____________________



Kenapa kn setiap kali aku nak buat je jahat mesti kantoi?? kenapa? tak boleh ke aku diberi kesemptan sekali je nak buat jahat.. even xde la jahat sgt,, tapi terasa jahat la juga.. erm,,entah la.. mungkin salah diri sendiri.. yg masih blom profesional untuk melakukan kejahatan mungkin.. kenapa orang lain boleh je buat.. kenapa time aku,, mesti akan terkantoi.. aku pun nak jugak merasa buat jahat sekali sekala.. tapi jahat ke aku? aku cuma takot.. dalam diri aku tak ada keyakinan untuk berhadapan dihadapan orang ramai.. aku tak yakin pada diri aku sendiri entah la.. mungkin masa korang baca nie korang mesti fikir bukan2 kan ..apalah yg agaknya aku dah lakukan .. act,, tak da apa pun aku lakukan cuma.. tadi waktu di kelas .. ada perbentangan untuk CTU(pendidikan agama islam)..benda nie untuk folio kami.. dan ada carry mark untuk final nanti.so,, hari ini setiap sorang akan mengulas sedikit mengenai tajuk yg mereka bentangkan.. aku? group aku tak terkecuali.. tyme group aku kene pggil aku dak memang cuak giler2.. hanya ALLAH yg tahu macam mana aku rasa, aku takut sangat.. tangan aku dah menggigil2.. sebab in my group ada 3 ahli.. tapi 2 kawan aku tak balik lagi.so,2 orang tak datang la kelas,, yang ada cuma aku ! aku yg akan menjadi wakil perbentangan group aku.. tapi tanpa berfikir panjang.. aku suh kawan2 aku ckap yg aku tak datang juga..dorang pun ckap aku tak datang !sbb aku sedaya upaya menyorok di sebalik kwan2 aku tue.. then,ustaz ckp "ai, xkan tiga2 xdatang da mati ke??" dari situ aku dah start menangis.aku takut..pastu tiba2 ustaz cakap "bak sini kertas attendance!" aku lupa aku kan da sign attendance..so tyme ustaz pgil nama 2 orang kwan aku tue.. dorang pun ckp xdatang,, pastu ustaz sebut nama aku.. ustaz cakap " nie ada tandatangan..ohw,maknanya tadi dia da tndatangan siap2 la nie,,sapa2 ada liquid paper? nak liquid nie" Ya ALLAH,, apa aku dah buatkan.. ustaz mesti anggap aku jahatkan. konon2 aku sign siap2 dan aku lari balik.. :'( ..kenapa time aku ustaz tiba2 nak tengak attendance?? aku hanya mampu menangis dalam diam je mase tue.. aku bukan xnak pergi bentang apa yg kena bntang.. tapi aku takut. aku takut sangat.. aku xnak peristiwa di waktu sekolah dulu berulang kembali.. aku xnak "malaysia idol" wujud kembali ! sumpah aku xnak.. aku dah ckup malu,, malaysia idol?? sebenarnya nama ni budak laki kelas aku yg bgi sbb aku suka nanges time presentation waktu form 2 dulu.. sejak itu,,,kwan2 aku sekolah aku kalo jumpa aku mesti pggil aku dengan nama tu, dorang ckap konon2 nya aku kalah malaysia idol .. pergi depan dan menangis !! aku malu,, aku bukan saja2 nak nangis,, tapi xda sapa faham,, dalam diri aku tak da keyakinan.. sumpah aku ckap aku tak berani nak ckap kt depan sorang2 dan semua orang akn tengak aku, tu yg aku takut. tapi kalo ramai2 aku tak da  la tkut sangat.cuma tergetar2 je.. tapi kalo sorang2 aku memang tak boleh ! tapi smpai bila aku harus mcm ini... mana keyakinan dlam diri aku.,., aku selalu fikir yg orang lain hnya memandang rendah kat diri aku,, sebab aku aku tak da keyakinan.. tambah2 budak laki. aku benci tau tak. kenapa dorang nak usha2 pelik pastu gelak2? aku dak salu kena. apa msalah dorang? aku tak pernah pun nak gnggu dorang kan!zaman sekolah mengingatkan aku kembali semua ini...:( aku sedey sgt.. kerana sikap aku, diri sendiri aku yg dapat balsan kan.. ustaz anggap aku ponteng kelas... aku tak pernah ponteng kelas..!hurm..sampai bila aku nak mcm ni?aku nak berubah.. kenapa aku perlu takut .tapi aku tak mampu.. mungkin aku bole pengsan kalo dok sorang2 lame kt depan tue...hurm....

Photobucket


4 000 kuceng marie:

Anonymous said...

jgn lari dari masalah.. itu yg trerbaik.. mmg susah nk buat presentation tp itu sbnrnya baik utk diri kita.. nk melatih diri supaya berani nak berhadapan dgn public..kebaikan ni kita nmpak mse kita dah keje nnt.. kita nak jumpa macam macam orang..

Anonymous said...

org len pon ader gk ktakutan nk bhadapan gn org kt khalayak tp xde la cmnih...u must chalenge urself!jgn jdkn bnde nih rantai yg mgikat dri ko utk lakukn ssuatu..kalw ko xcbr dri ko mner ko nk bjye lakukn...dlu aku pon cm2,lg trok dr ko aku pnh kne..kalw ko sik nk pk per org pndg kt ko smpai biler2 pon ko hnye hidop hnye bgantung kt pndgn org...nk wt ape2 pon tgk org dlu...org xpk la pasl dri kte...kalw ko sik nangs n xkuatkn dri ko,mslh xkn slesai sis...every prob have its solution but not with tears...thank u.

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said...

hai cik adik manis.. kene yakin lepas nih..
cane nk keje nanti? nk present depan client?

ieyza afieyna said...

@NURULSYAZWANI BINTI ROSLI

tah la sis.. ieyza pun xthu knpe ieyza tkut sgt.. huhu