Sunday, November 14, 2010

Tutorial:Tukar Warna Copy Highlight

Bismillahirrahmanirrahim..

salam...

hai hai.. !
hari ni ieyza nak share tutorial macam mana
nak tukar warna highlight time copy tu..
macam ni..^^

kebiasaannya highlight warna biru kan?
so untuk nmpak lebih meriah blog korunk tue..
korunk boleh tukar warna mengikut warna feveret korunk..:)

mula-mula macam biasa..
 Dashboard > Design > Edit Html

Pastu cari perkataan ni:
a:link {
pastu copy code dibawah dan paste kan di ATAS code yg korunk cari tadi..

::-moz-selection {
background:#000000;
}

::selection {
background:#000000;
}
code yang warna merah tu korunk bole tukar
mengikut warna pilihan korunk..
nak pilih warna kat cnie--->KLIK

dah guna tutorial ni tinggalkan komen k :)
Photobucket


4 000 kuceng marie:

Cik Salju said...

da lme cri tuto ni, lastly jmpe jgk..thnx iza..

ieyza afieyna said...

@Cik Salju


ok.welcome dear .. ;)

perkongsian said...

Thanks tuan tanah , dah jadi dah :-)

cik shahira said...

thx . byk membantu :)