Tuesday, November 9, 2010

Blog? Teach Me!



hye.. msti korg sume pelik kn.. saya sendiri yg memiliki blog tapi sebenarnya xtau apkah function nye sbnarnye.. hoho.. blog saya tlah lama tercipta yg pada mulanya hnya lah untuk suka2 saja.. yela. tgk blog org cntik2. then sonok bace kisah hidup org.. ade yg sedih ade yg klakr.. best lah. oleh itu sye tlah TER panggil untuk menciptakn sbuah blog.. Hurm,, maka pada May 2010 tercipta la blog ini yg diberi nama Reality & Fantasy Ieyza Afieyna .. hurm,, pda awalnya sya hnya menulis pasal kisah hidup sya. dan lama kelamaan sya da jrg update blog nie. dan terbiar mcm tue je gara2 sya nie bz. sbb wktu tue saya bru masuk kolej di Uitm Perlis, jadi tiada masa untuk update blog nie. Then.. saya hnya tulis apa yg dtg dri hati saya.. jujur saya ckp saya TAK PERNAH melakukn blogwalking. sorry ! erm,, then, sya tgk blog saya mcm xde function je.. tetibe 1 day.. pada buln october yg lalu,, saya melihat sebuah blog. amat cntik. cute sgt.. followernye sgt ramai walaupun dia bru saja mewujudkn blog itu.. sejak itu, saya telah pun ber BLOGWALKING. erm,, rupenye kite mstylah saling jenguk menjenguk kn.. ok ! saya rajin dah BW nie.. hehe. dan rajin follow org.. pastu kn bile saya baca entry korg2 sume. sye masih tertanya TAG dan AWARD tue ade ape eh? sume entry org skrg nie sibuk mencerita kn pasal tag dan juga award. SUMPAh MAJORITY blog yg sye pegi,, erm,, amende tue?? bole terangkn pada saya x?? mcm mana nak tag2 org tue?? haha,, msty korg glak kn..yela saya seperti org yg xtau apa2.. padahal da lama mempunyai blog.. erm.. then tolong la tunjuk ajar sya apa yg sya xtahu agar org suka kunjung ke blog saya nie. terima ksih yg sudi membantu (; thanx u all..



2 000 kuceng marie:

HaNTwO said...

tag nagn award tu just suka2 je...nak wat ngan ambik leh je...xambik pun xpe...yang penting rajin update blog n BW dan xlupa cari follower...nanti baru la blog merih hehehe...pokcik pun baru gak dalam blog ni...kena byk menuntut ngan sifu2 blog yang otai..

.:.ChEsS StAr =,= .:. said...

Award tuu ; mcm hadiah laa blogger laen kasi sebab blog kitaa cantikk ke / kreatif ke . macam tuu laa .

Tag ; kita kena tag (!) :D HAHA kita kena jawab soalan yg tagger tuu kasi .

faham tak ? haish . sy tak reti explain :D